Mówiąc szczerze, sam nie wiem co myśleć o tej ofercie...
Właściciel na pewno jest nowy, kiedy dzwoniłem za pierwszym razem, dowiedziałem się, że samochód jest już sprzedany.
Podczas pierwszej sprzedaży zdjęcia były niewyraźne, ale w tej chwili obrazki są znacznie lepsze i
dopiero teraz wyraźnie widzę, że mi się to auto nie specjalnie podoba

Przede wszystkim położenie przedniego koła - na wszystkich zdjęciach i rysunkach, które mam
jest ustawione względnie symetrycznie w stosunku do wnęki błotnika. Na zdjęciu z boku wygląda to tak, jakby było przesunięte
do tyłu o jakieś 5 cm, może więcej.
Po drugie - wersja przed modernizacją nie miała tej fajnej "galanterii", a więc np. naklejka (lub malowanie) zamiast
chromowanego napisu, brzydsza kierownica itp. Okrągła lampa jest super, ale nie rekompensuje pozostałych braków.
Moc silnika podana na oko (ztcw silnik 2.2 TD miał w porywach (turbiny, jeśli ją miał

72 KM a nie 90),
na jego korzyść przemawia chyba nie najgorszy stan nadwozia (co z ramą? - dobre pytanie...).
Jeszcze jedno - jeżeli obecny właściciel go nie przerejestrował, a na to wygląda, to na pewno nie będę wchodził w taką
sytuację, że kupuję auto od kogoś innego, kto wpisany jest w dowodzie rejestracyjnym (łańcuch umów mnie nie interesuje).
W ogóle to chyba zaczynam trochę mięknąć - tzn. nadal oczywiście szukam długiego 3D z silnikiem 2.8 TD, ale gdyby się trafił
ładny krótki 3D 2.8 TD (pod pojęciem ładny rozumiem podstawową wersję fabryczną - bez przeróbek a także bez np. plastikowych
nakładek na błotnikach, a więc żadne Magiki II, Competition'y itp. nie wchodzą w grę. Ten na przykład bardzo mi się podoba:
http://sprzedajemy.pl/isuzu-trooper-pil ... 1&inp_text[v]=isuzu+trooper&inp_text[n]=1&_rp_RP=_rp_offers&offset=14
szkoda, że nie mogę się dodzwonić) to przynajmniej bym się jej dokładnie przyjrzał

P.S. Jest jeszcze jedno możliwe rozwiązanie: na pierwszej ofercie samochód ma pokrowiec na kierownicy, na drugiej nie. Więc może
pomysł był taki, że po co płacić za pokrowiec - przecież można mieć pokrowiec za dara i dodatkowo 800 zł