ogrzewanie bardzo słabo działa, czy jest to wina nagrzewnicy, czy morze brak chłodnicy klimatyzacji. z bocznych nawiewów leci tylko zimne powietrze. pozrawiam kusy.
U mnie silnik szybko łapie temperaturę, niby jest ciepło, ale porównując do starego Troopera to jest kiepsko. Aby się bardziej dogrzewać przestawiałem na zamknięty obieg powietrza, ale wtedy w wilgotne dni parują szyby :/ Wydaje mi się więc, że tak po prostu jest fabrycznie...
u mnie 3.1 TD po 15 minutach jazdy jest upał w aucie i trzeba zmniejszyć ogrzewanie.jeżeli temperatura płynu jest ok(silnik nie jest niedogrzany) to winna jest nagrzewnica lub przesłona sterująca ogrzewaniem.
Monterey 3.1TD 1996r 33", zawiecha 2"up,buda 2" up
Pod bocznymi nawiewami są suwaczki do przełączania nawiewu albo powietrzem ogrzanym albo zimnym powietrzem zewnętrznym.
Rzeczywiście ogrzewanie nie jest takie wydajne jak było w mojej poczciwej Ładziance 2107, no ale cóż... W zachodnich autach musi być włączony wentylator, aby w ogóle wymusić obieg powietrza przez nagrzewnicę. Rozwiązanie jest tylko takie - pokrętło ogrzewania na full i wentylator też na full, dopóki nie zrobi się gorąco. Potem można zmniejszyć wentylator do 1-2 kresek.