Miga mi na tablicy bez przerwy kontrolka CHECK ENGINE. I jestem tym faktem nieco zdziwiony, bo nie sadzilem ze takowa w ogole istnieje.

Jake napisał(a):Hej wszystkim, mam ostatnio taką zagadke, mam Montereya 3.1TD z '97r. (silnik 4JG2), jest to oczywiscie silnik z mechaniczna pompa, bez ECU.
Miga mi na tablicy bez przerwy kontrolka CHECK ENGINE. I jestem tym faktem nieco zdziwiony, bo nie sadzilem ze takowa w ogole istnieje.Oczywiscie moge wykrecic zarowke, ale nie przepadam za takim rozwiazywaniem sprawy...
Jake napisał(a):Hej wszystkim, mam ostatnio taką zagadke, mam Montereya 3.1TD z '97r. (silnik 4JG2), jest to oczywiscie silnik z mechaniczna pompa, bez ECU.
Miga mi na tablicy bez przerwy kontrolka CHECK ENGINE. I jestem tym faktem nieco zdziwiony, bo nie sadzilem ze takowa w ogole istnieje.Oczywiscie moge wykrecic zarowke, ale nie przepadam za takim rozwiazywaniem sprawy...
miras7 napisał(a):Jake napisał(a):Hej wszystkim, mam ostatnio taką zagadke, mam Montereya 3.1TD z '97r. (silnik 4JG2), jest to oczywiscie silnik z mechaniczna pompa, bez ECU.
W przejściówkach na pompie wtryskowej jest jakaś elektronika i to ona odpowiada za świecenie Check Engine. Nie wiem do czego to tam jest, może mieć coś wspólnego z namiastką immo. W starszych pompach jest tylko jeden przewód do elektrozaworu paliwa, tutaj trochę więcej
piotr R napisał(a):Wymieniałem rozrząd przed terminem, cy jak przełożę tę śrubkę na nowe miejsce to przebieg dla rozrządu zacznie liczyć się od nowa.
Tomkin napisał(a):wydaje mi się,że ten licznik nie jest tylko mechaniczny tak do końca
![]()
Choć może tak wygląda
Powrót do Isuzu Trooper II / Opel Monterey A (1992-1997)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości