szlag mnie trafia bo po wymianie łożysk w prawym przodzie dalej buczy.
kupiłem timkeny czyli takie jak były w zapasowych piastach które rozebrałem , a mogłem nie rozbierać tylko załozyć na próbę

, bo to były piasty które zdjąłem z auta przy wymianie całego przedniego odnowionego zawiasu w lutym .
juz kilka razy rozkrecałem kryzę półosi , sprawdzałem luz i regulowałem po swojemu.
jak jadę prosto to buczy delikatnie niby z prawego przodu, a jak skręcam w lewo to buczy z prawej strony z przodu jeszcze bardziej, czyli strona pasuje bo siła odsrodkowa dociaża prawą stronę.
dziś ściągłem znów kryzę , odkreciłem nakrętkę dociskową i wyjołem zewnetrzne łozysko; jest lustro takie jak było przy zakładaniu , żadnych uszkodzeń bieżni ani wałków , przytarć itd.
kiedyś w beemce już też się pomyliłem bo wygladało ,że huczy z przodu , a uspokoilło sie dopiero jak wymieniłem tył

.
dziś uniosłem tył na lewarku i czuć delikatny luz na łozysku , a z tyłu niestety nie są łozyska stożkowe wiec trzeba szukac łożyska, wiec wyglada na to ze przód niepotrzebnie wymieniałem , a robota z tyłem to masakra

.