[Kupię] Isuzu Trooper I

Re: [Kupię] Isuzu Trooper I

Postprzez zimny_misiu » 24 lis 2015, 02:01

Tak, właśnie o tej ofercie pisałem wpis wyżej. Cóż, auto tanieje z godziny na godzinę. Nie bardzo rozumiem w czym rzecz,
skoro 26 października było już sprzedane w Sycowie, a 5-go listopada jest na nowo wystawione w Pleszewie? Nie wierzę, że
to handlarz - same koszty transportu i opłacenia umowy przekroczyłyby wyraźnie "zysk". Wie ktoś może co jest grane z tym
autem? W dodatku ze zdjęć wynika, że po zakupie nie został przerejestrowany, a tak jak pisałem wyżej - nie chcę się władować
w łańcuch umów. No i to położenie przedniego koła - jest moim zdaniem cofnięte o jakieś 5cm. Poza tym ten silnik 2.2 mocno
psuje mi humor; do 2.8 TD trochę mu jednak brakuje...
Łech, kiedy ja wreszcie będę miał Troopka w awatarze :roll:
zimny_misiu

Postprzez zimny_misiu » 25 lis 2015, 01:26

Na olx'ie wysypało trooperami - jeden 3d long, a drugi z 2.8TD
http://olx.pl/oferta/sprzedam-isuzu-tro ... c;promoted
http://olx.pl/oferta/isuzu-trooper-2-8- ... f8f5f9b06c
jutro będę coś więcej wiedział i nie omieszkam podzielić się wrażeniami.
Na razie napięcie rośnie... ;)
zimny_misiu

Postprzez korf » 01 gru 2015, 12:05

2.6 LWB, 2.6 RS, 3.1 RS, 3.1 LWB, 3.5 LWB, 3.2 RS, 2.8 LWB, 3.5 RS | Trooper 4WD
korf

Postprzez zimny_misiu » 02 gru 2015, 01:26

za wysokie progi...
- 1000 Euro samochód
- circa 5000 PLN przekładka silnika
- circa 1500 PLN transport,
- circa 2000 PLN koszty opłat/akcyzy/rejestracji
- circa 1000 PLN koszt usunięcia śladów tuningu
a to wszystko przy założeniu, że rama jest dobra (niby widać że ładna, niby sprzedający pisze, że "Rahmen noch gut!", ale...) i nadwozie dobre. Na razie doliczyłem się prawie 14.000 PLN - trochę przestaję mieścić się w budżecie... Na wyprawę "oględzinową" nie bardzo mogę sobie pozwolić, jeśli jechać to już po to, żeby przywieźć.
Dobrze byłoby znaleźć jednak auto z docelowym silnikiem w kraju; wtedy nawet jeśli trzeba będzie dołożyć parę złotych po zakupie (a na pewno trzeba będzie), to powinienem się zmieścić w zakresie 10.000 - 11.000 PLN. Chcę uniknąć kredytu - coś mi mówi, że po zakupie będę potrzebował pieniędzy ;)
Dlatego zaczynam trochę mięknąć w sprawie warunków brzegowych - krótko mówiąc, gdyby trafił się ładny krótki 3D z turbodieslem 2.8 to... na pewno pojechałbym go oglądać :)
Co do poprzednich dwóch ogłoszeń: po tym krótkim 2.8 TD za 2.500 PLN śladu nie było już na drugi dzień, a ten za 3.200 nie jest przerejestrowany na obecnego właściciela. Są tacy, którzy twierdzą, że to żaden problem jeżeli jest łańcuch umów dokumentujący ciągłość własności, ale ja bardzo nie lubię nieścisłości w papierach...
Dzięki za informację, na razie dodałem ją do ulubionych
zimny_misiu

Postprzez zimny_misiu » 08 gru 2015, 01:26

Koledzy, mam upatrzonego Troopera pod Starogardem Gdańskim. Czy ktoś może podać mi namiary na jakiś dobry serwis w okolicy, który oceni to auto i oszacuje co jest do remontu/wymiany?
Teraz już oficjalnie zrezygnowałem z warunku, że musi być long, może być krótki byle 3D 2.8 TD...
A jak się kiedyś pojawi ładny 3D long, to będę miał dwa :)
zimny_misiu

Postprzez pablos » 12 cze 2016, 19:57

'89 Trooper LONG 2,6i LPG
pablos

Postprzez zimny_misiu » 13 cze 2016, 01:40

Nie, nie taki - ten jest pięciodrzwiowy :?
Ale dzięki za czujność i pamięć :)
zimny_misiu

Postprzez korf » 13 cze 2016, 18:06

2.6 LWB, 2.6 RS, 3.1 RS, 3.1 LWB, 3.5 LWB, 3.2 RS, 2.8 LWB, 3.5 RS | Trooper 4WD
korf

Postprzez zimny_misiu » 14 cze 2016, 01:09

Hmmm, ten jest jednak strasznie zmęczony...

Nie chwaliłem się jeszcze na forum, bo jestem właśnie w trakcie przygotowania 'grande entrée' ;)
ale sytuacja się tak rozwija, że mogę chyba uchylić rąbka tajemnicy...

Z jednej strony moje ogłoszenie jest cały czas aktualne, jak się trafi sensowne UBS 55 FLKJ, to biorę, ale jeśli nie, to zacząłem przygotowywać "plan B".
Otóż kupiłem takie coś:
DSC_0180.JPG
DSC_0180.JPG (218.16 KiB) Przeglądane 6686 razy

Fajne autko, ale ma dwie wady: po pierwsze - silnik benzyna 2.3, a po drugie: nie bardzo jeździ (silnik umarty)...

Na razie dokonałem wielkiego wydarzenia: dojechałem nim o własnych siłach do mechanika (circa 35 km) i teraz mam Myślenice - czy przekładać silnik, skrzynię i mosty z 2.8 TD, czy znaleźć przyzwoitego turbodiesla 5d i przełożyć nadwozie, a resztę zezłomować. Liczę, myślę i przeglądam ogłoszenia.

Jeszcze jedno: sporo osób wykazało w tym wątku zainteresowanie i zaangażowanie, więc wychodzi na to, że ja trochę świnia jestem, bo słowa informacji nie wrzuciłem, ale błagam o wyrozumiałość: chciałem się pochwalić Trooperem; na razie jest tylko Troop ;)

Będę informował na bieżąco o postępach w odbudowie

Pozdrawiam, Piotr
zimny_misiu

Postprzez pocieszny » 14 cze 2016, 08:27

jak będziesz robił z 2 jednego to zrób z tego co ma lepszą rame, reszte łatwiej ogarnąć, ale ramy do staruszków w dobrym stanie są na wymarciu
Maxiu 2,5 biturbo :)21
Patrol 4,2 :)21
pocieszny

Postprzez zimny_misiu » 15 cze 2016, 00:37

No więc właśnie, tak sobie myślę, czy nie przełożyć budy do tego:
http://moto.gratka.pl/tresc/20661273.html
Wie ktoś coś o tym samochodzie? Od nas on, czy nie widywany na forum?
Może jakieś namiary na zaufanego mechanika w okolicach Kalisza, który by to auto rzetelnie ocenił?
zimny_misiu

Poprzednia strona

Powrót do Śmietnik