Witam!
Jezeli go długo kręcisz to zawsze po odpaleniu zakopci na czarno(tak dmuchnie czarnym dymem). pytanie dlaczego długo kręci?? Zacznij sprawdzenie od swiec tzn czy grzeją a wcześniej od bezpiecznika--> czarny 80 A-w skrzynce pod maską. Auto po zaskoczeniu pracuje równo czy nie, moze tak jak gdyby nie na wszystkie gary złapało?? Bo wtedy na 99% swiece.Jezeli bezpiecznik ok swiece grzeja to moze być zawór zwrotny paliwa.
Pompowtyrski gdy daja o sobie znac to nawet przy nieforsownym ruszaniu auto będzie kopciło na czarno, nawet na postoju przy wkreceniu na ok 2500 obr min kopciłby w sposób ciagły lub bardzo rytmiczny(czasami jeden lub dwa padaja).
Też miałem problem z tym przyciskiem i zastanawiałem sie co to jest. Poniżej info jakie uzyskałem od bardziej wtajemniczonych:)Przycisk z Ikonka z silnikiem a wnim spiralka--> taka jak symbol podgrzewania świec, to dogrzewanie silnika, po rozruchu powoduje szybsze dochodzenie silnika do optymalnej temeratury dioda powinna sama zgasnąc(wskaznik temp w połowie)
Gdy jest włączone, jak posłuchasz na zewnatrz auta to powinno słyszalnie szumiec u mnie tak jest
Ja jeszcze dokładniejszej zasady działania tego sytemu nie poznałem... ale jak sie dowiem to napisze
Pozdrawiam