piotrck napisał(a):może kolega danti zrobi foty podczas montażu takowego ustrojstwa, jakieś spostrzeżenia i uwagi , jaka cena wynegocjowana w inter carsie
950zł. nie chcieli negocjować... miesiąc temu pytałem o safari to krzyczeli 1300. Dzisiaj się przymierzałem, ale będzie problem z nadkolem, to na pewno trzeba ściagnąć. Puszka filtra powietrza przeszkadza w wycięciu otworu w wewnętrznej blasze... zobaczymy jak będę rozbierał. Zdjęcia oczywiście porobie, problem jest z czasem, myślę ze 3-4h trzeba rezerwować...
Co do wyciągary: około 13000 LBS, 6200kg. Lina nie kinetyczna tylko syntetyczna:) kinetyczna jest do wyrywania wklejonego auta innym autem, rozciaga się dodatkowo. Linę syntetyczną możesz w każdej chwili dokupić. Moim zdaniem lina stalowa starczy spokojnie, to nie jest przeprawa, że wyciagarka chodzi non stop. Tylko jak już kiedys będziesz jej uzywał, to zarzucaj na nią jakąś szmatę, kurtkę, cokolwiek. Przy zerwaniu liny pozwoli na stłumienie energii zerwanej liny. Nie będzie ona latała lotem koszącym w nieznanym kierunku:) A jaka firma? ta co ma najlepszy serwis:)
Ja do swojego planuje taką:
http://allegro.pl/wyciagarka-xtr-13-5-1 ... 07627.htmlserwis jest, 2 lata gwarancji door2door. i mam nadzieję, że wytrzyma w odpowiednim momencie;)
A Nahen w poście wcześniejszym mówił właśnie o hi-lifcie:)