Dzieki.
Projekt byl bardzo dlugo na wstrzymaniu. Prawie rok sie nic grubego nie wydarzylo, najpierw z przyczyn finansowych, a potem czekajac na dostawy czesci z USA, z Australii i z Japonii. Ruszyl z kopyta wraz z moja nowa praca, bo sie znalazly srodki finansowe, przyszlo tez juz wiekszosc dlugo oczekiwanych paczek.
Teraz idzie w miare rowno i na biezaco, z tygodnia na tydzien sie cos zmienia, ale to jest proces wielu malych krokow. Dorobic nierdzewne flansze wydechu, zamowic elektrozaworek, wyczyscic silniczek blokady, wypiaskowac i ocynkowac sruby, wytoczyc nowe tloczki hamulcowe etc etc. Dzis na przyklad odebralem nowe sprzeglo AISINa.
Zdjac mam setki, jak Was to interesuje moge wrzucic na Google Drive jakies ciekawsze.
Quentil napisał(a):Z rzeczy małoistotnych to podoba mi się kolorystyka podwozia - główny motyw czarny + akcent koloru.
Dzieki, mialo byc wczystko na czarno ale jakos tak mnie naszlo ze wszystko czarne sie bedzie zlewac, a ze Toyota ma jakies tam sladowe czerwone akcenty tu i tam to poszedlem za przykladem i zdecydowalem ze hamulce i zawieszenie bedzie czerwone. Tylne sprezyny ida nowe Pedders +2" - tez fabrycznie czerwone. Amortyzatory poki cos sa ori Kayaba, ale docelowo wleci Pedders i tez beda czerwone. Tylko trzeba wylozyc na to wolne 3000zl, wiec to juz po blacharce. Amortyzatory zmienic to jest minuta osiem, wiec mozna juz nawet pozniej.