Jędrula napisał(a):Przy dobrej jakości oringów około 4 lata,ale to nie jest regółą.
miras7 napisał(a):Poza korozją, która lubi też najmłodsze Troopery, to raczej tylko te znane usterki osprzętu silnika i koło dwumasowe mogą być problemem. Sam silnik mechanicznie jak i reszta auta, jeśli ma jakieś problemy, to wynikają one z bardzo kiepskiej obsługi serwisowej i ogólnego skatowania/zaniedbania.
miras7 napisał(a):No cóż, ja mam jeszcze złe doświadczenia z kołem dwumasowym - z jego powodu holowałem kolegę z granicy chorwacko-węgierskiej do Polski. A nie dawało wcześniej znaków, że się kończy. Teraz jest przerobione na jednomasowe. I tak bym ja zrobił kupując sobie 3.0. Zważywszy, ze ja sobie sam serwisuje auta, to mając 3.0 zainwestował bym w możliwość zdiagnozowania usterki, czyli jak dobrze pamiętam Tech2, żeby w razie problemów wiedzieć co jest. Tak poza tym to tak jak piszesz - wyeliminować standardowe usterki, solidny przegląd i w świat. 3.0 to jedyna przyszłość dla Troopera. 3.1 są już wyjechane i zdarzają się im usterki dużo poważniejsze niż obsady wtrysków 3.0. Benzyny... moim zdaniem kapryśne... ale niech piszą prawdę ci co mają.
Legend napisał(a):brałbym benzynę - na dowód napisze, że zmieniam wszystkie auta na benzyny, zostało mi jeszcze combo w dieslu isuzu które ma pół miliona i nie potrafi się zepsuć. 2x Troopery w 3,0 idą na sprzedaż - wkrótce.
Legend napisał(a):kiedyś broniłem 3,0 - zmieniłem zdanie odkąd mój trooper od 2018 stoi po warsztatach, monterey 3,0 stoi na placu..... a benzyny jezdzą. Mam 3.2 i 3,5 i bez dwóch zdań brałbym 3,5 i szukał tak długo aż się znajdzie. Jeśli oczywiście chcesz to auto.
Legend napisał(a):1, zdupcony we wrocławu, obecnie pod wrocławiem , naprawa poszła szybciej, ale wymyśliłem se program do ecu na 200km i jest problem z immo.
2. auto do zabawy, zaczal dymic na niebiesko, a jeszcze wczesniej zesrał się czujnik ciśnienia.
Legend napisał(a):..............
Jeśli auto wyprawowe to tylko 3,1, jak Ci się nie podoba buda do 98 lub nie da się kupić czegoś bez rdzy to brałbym po 98 z wysranym motorem i upchnał 3,1 - taki zestaw zamknie się w 11k pln, .....
Powrót do Isuzu Trooper II FL / Opel Monterey B (1998-2002)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości