Jake napisał(a):Zaczynam powoli rozgladac sie za nowym autem, ktore ma mi zastąpić Frote, patrze dosc przychylnie na Troopera, chociaz biora pod uwage tez inne opcje.
Założenia sa następujace:
1) LTD, tylko długi
2) Silnik albo 3.1TDI albo 3.2V6 (tylko z gazem, fajnie gdyby butla była pod ramą, ale to najwyzej sie potem ogarnie)
3) Stan techniczny dobry. Nie mam czasu i miejsca na czaso i pracochłonne naprawy. Auto musi byc do jedzenia a nie do remontu. Auto w wersji drutowanej odpada od razu.
4) Stan wizualny. Blacharka zdrowa. Dziury, wszechobecna korozja i pogniecione blachy odpadaja. Matowy lakier, rysy, glebokie rysy i wszystko co naturalne po jezdzie w terenie mnie nie rusza. Auto bedzie uzywane zgodnie z przeznaczeniem.
5) Wersja STARA buda, NOWA deska. Bez odstępstw, inne mi sie nie podobaja.
6) Wszelkie kombinacje i modyfikacje offroad typu lift, opony, snorkel, zderzaki, wyciagarka, bagaznik dachowy, lampy itd. bardzo bardzo mile widziane, ale nie sa warunkiem koniecznym do zakupu.
7) Klimatyzacja absolutnie niezbędna.
Biore pod uwage tez inne autko, ale ciezko znalezc cos sensownego w podbnych pieniadzach...
piotr R napisał(a):Pajero sobie odpuśćChore ceny części zamiennych, trudny dostęp w Polsce,brak zamienników w zadowalającej jakości. Dotyczy to praktycznie wszystkich terenowych pojazdów Mitsubishi.
japocieszny napisał(a):zastanawia mnie kto wymienia rozrząd za 1000 a potem sprzedaje auto za 8![]()
Nazhir napisał(a):japocieszny napisał(a):zastanawia mnie kto wymienia rozrząd za 1000 a potem sprzedaje auto za 8![]()
![]()
nie jestem zawodowym handlarzem, chcę auto sprzedać, a nie bawić się miesiącami w sprzedaż, odbierając co rusz to bardziej denerwujące telefony. Pewną stratę na aucie jestem w stanie zaakceptować, bo po to się pracuje, żeby na coś wydawaćWidocznie przyszedł czas na rozrząd, więc człowiek wymienił. Teraz chce inny samochód, więc sprzedaje.
Nie ma sensu z góry skreślać samochodu.
PS. ja bym chyba nie pozwolił opukiwać młotkiem swojego samochodu...
Nazhir napisał(a):Wiesz, z ekonomicznego punktu widzenia to zakup 20 letniego Opla za 8 tysięcy nie ma racjonalnego uzasadnienia![]()
Quentil napisał(a): A poza tym to ISUZU
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości